امروز: پنجشنبه 30 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی اداره پست منطقه 14

گزارش كارآموزی اداره پست منطقه 14 دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2026 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 49

حسابداری یكی از علومی است كه همه روزه اكثر افراد با آن سرو كار دارند و برخی به صورت تخصصی و برخی به صورت تجربی از آن استفاده می كنند حسابداری این امكان را به ما می دهد كه میزان سوددهی وهزینهها را به صورت علمی و دلخواه تغییر دهیم اطلاعات مربوط به این رشته مورد استفاده عموم مردم از مدیران صنایع ، سرمایه گذاران ،‌ تجار و اصناف تا استفاده كنندگان محصو

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

حسابداری یكی از علومی است كه همه روزه اكثر افراد با آن سرو كار دارند و برخی به صورت تخصصی و برخی به صورت تجربی از آن استفاده می كنند. حسابداری این امكان را به ما می دهد كه میزان سوددهی وهزینهها را به صورت علمی و دلخواه تغییر دهیم. اطلاعات مربوط به این رشته مورد استفاده عموم مردم از مدیران صنایع ، سرمایه گذاران ،‌ تجار و اصناف تا استفاده كنندگان محصولات و خدمات می باشد و باعث می شود تا اعداد و ارقام نامفهوم و گیج كننده به صورت اطلاعات جالب توجه و قابل نتیجه گیری در دسترس قرار گیرد.

مقدمه

حسابداری یكی از علومی است كه همه روزه اكثر افراد با آن سرو كار دارند و برخی به صورت تخصصی و برخی به صورت تجربی از آن استفاده می كنند. حسابداری این امكان را به ما می دهد كه میزان سوددهی وهزینهها را به صورت علمی و دلخواه تغییر دهیم. اطلاعات مربوط به این رشته مورد استفاده عموم مردم از مدیران صنایع ، سرمایه گذاران ،‌ تجار و اصناف تا استفاده كنندگان محصولات و خدمات می باشد و باعث می شود تا اعداد و ارقام نامفهوم و گیج كننده به صورت اطلاعات جالب توجه و قابل نتیجه گیری در دسترس قرار گیرد.

فراگیری این فن به صورت تخصصی، نه تنها به صورت یك حرفه مطرح می‌شود بلكه در زندگی خصوصی و شخصی نیز كارساز می باشد. به طور مثال نحوه صحیح بودجه بندی، تقسیم هزینه، تعیین قیمت تمام شده، روش های پیمانكاری، معاملات  اوراق بهادار، تعیین استهلاك دارایی ها، انواع سرمایه گذاری ، حسابداری با توجه به تورم و... از بحث های ارائه شده در این گروه می‌باشد. حسابداری جدید در امیران قدمتی پنجاه ساله دارد. ابتدا حسابداری در موسسات خارجی كه در ایران كار می گردند از قبیل شركت نفت و پس در بانكها و سایر شركتها و موسسات گسترش یافت. بعد از جنگ جانی دوم بدلیل تماس بیشتر ایران با كشورهای توسعه یافته اهمیت حسابداری به عنوان یك حرفه ضروری در جامعه احساس شر و امروزه با پیشرفت روزافزون صنعت و تجارت و بدلیل تنوع و پیچیدگی حسابهای سازمانهای مختلف اقتصادی و همچنین لزوم اعمال مدیریت برتر و نیاز مدیران به استفاده از اطلاعات مالی مفید سازمان خود موجب گردیده كه حسابداری به صورت یك فن نوین به عنوان ابزاری قدرتمند در سیستم اقتصادی بكار گرفته شود. در پایان شاید بتوان حسابداری را به عنوان پایه اصلی صنعت ، تولید و ادامة‌خدمات معرفی كرد . چرا كه بدون وجود حسابداری و ثبت دقیق و نتیجه گیری صحیح از اطلاعات ، پایه اصلی شركت كه همان سرمایه و نقدینگی است به لرزه درآمده و چه بسا كه شركت را به انحلال بكشاند.

تاریخچة پست

ریشه ها و منابع پست در اعمال قرون و اعصار گذشته نهفته است. در كشورهای باستانی مانند چین، ایران، مصر، یونان، امپراطوری روم اثری از پست را می بینیم كه از یك نوع سیستم ارتباط افكار یا پیغام آوریهای كتبی و شفاهی است كه اساس و سازمان آن را مردانی تشكیل می‌داده اند كه با استفاده از چاپارخانه هاو اسب هایی كه در مسیر راه قرار می گرفته اند وظایف خود را انجام می داده اند. بدین سان پست درآن زمانها فقط وسیله ای انحصاری در اختیار پادشاهان وشاهزاده گان بوده كه به ناچار می بایستی اواخر خود را در دورترین نقاط قلمرو كشورشان ابلاغ نمایند. صومعه ها و كلیساها نیز به نوبه خود به برقراری سرویس مخصوص به خود همت گماشتند و دامنه انشعابات این سرویسها به همان اندازه ایكه مذهب توسعه می‌یافت، گسترده می شد بالاخره تحت تأثیر فعالیت اصناف و پیشه وران و هنگامی كه بنیاد زندگی اجتماعی وجود خود را به هم رسانید ، فقط این دسته از مردم یعنی اصناف و پیشه وران به وسیله پستی كه در اختیار پادشاهان و صومعه ها و كلیساها بود، توانستند احتیاجات ارتباطی خود را مرتفع نمایند.

این تشكیلات مقدماتی پست كه تقریباً حالتی نیمه دولتی و نیمه خصوصی داشت تا قرون وسطی دوام یافت، ولی به زودی معلوم شد كه این تشكیلات ابتدایی و محدود قادر نخواهد بود احتیاجات جامعه ای را كه دائماً در حال تحول به سر می برد برآورده سازد، از طرفی اختراع چاپ كه كم كم آموزش و تعلیمات همگانی را در قشرهای مختلف مردم گسترش می‌داد، باعث افزایش مستمر مبادلات گردید. تحت تأثیر چنین نیازهایی ، پست راهی جز توسعه و گسترش نداشت. اختراع كشتی های بخار و به وجود آمدن راه آهن، برای پست تحول و دگرگونی دیگر را در برداشت. در این زمان ادارات پست این واقعیت را درك كردند كه بر ای تسریع در امر مبادلات بین المللی خود در سطحی برابر و موازی با وسایل موجود حمل و نقل چاره ای جز ساده كردن تشریفات و بخصوص یكنواخت و كم كردن نرخهای پستی خود ندارند. در این راستا اشخاص زیر اقدامات مهمی را انجام دادند. كه منجر به سازماندهی پست بین الملل گردید:

1)     رولاند هیل (ابداع مستمر)

2)  فن هرفلوت؛ مطالعاتی دایر بر اتخاذ نرخهای بین المللی ساده و یكنواخت شده بودن در نظر گرفتن هزینه ترانزیت ارائه كرد.

3)  فالوئل دویاسی؛ ایجاد یك مجمع پستی جهانی به منظور وضع تعرفه ها و نرخهای پستی ساده یكنواخت (1855)

4)     مونتگمری بلر: پیشنهاد تشكیل كنفرانس پاریس درسال 1862

5)     هنریخ فن استفان ؛ موفق ترین شخصیت متحول كننده پست بین الملل می باشد كه به پیشنهاد وی كنفرانس بین المللی پست در 15 سپتامبر 1874 در شهر برن (سوئیس) با حضور 22 كشور برگزار شد كه در تاریخ 9 اكتبر  همان سال یك قرارداد پستی به امضاء رسید كه در این قرارداد تأسیس یك اتحادیه پستی جهانی نیز در نظر گرفته شده بود به همین مناسبت ، 9 اكتبر مطابق با 17 مهر به عنوان روز جهانی پست انتخاب گردید. پس از تأسیس اتحادیه پستی جهانی (UPU) در سال 1874، ایران نیز به عنوان بیست ونهمین كشور عضو در سال 1877 م. به اتحادیه مذكور ملحق گردید. در حال حاضر 190 كشور در اتحادیه عضویت دارند . مقر این اتحادیه و نهادهای دائمی آن در شهر برن (سوئیس) قرار دارد. طبق ماده یك اساسنامه اتحادیه، كشورهایی كه تحت عنوان UPU این اساسنامه تأیید كرده اند، یك قلمرو و  واحد پستی را برای مبادله متقابل پست نامه ها تشكیل می دهند. آزادی ترانزیت در سراسر قلمرو اتحادیه تضمین شده است. در واقع هدف اتحادیه تأمین سازمان و اعتلای سرویسهای پستی و مساعدت در جهت گسترش همكاریهای بین المللی است. علاوه بر آن اتحادیه مذكور در حدود امكانات برای كمكهای فنی پستی مورد تقاضا كشورهای عضو تشریك مساعی می نماید.

زبان رسمی اتحادیه طبق اساسنامه اتحادیه زبان فرانسه می باشد و زبان انگلیسی نیز در سال 1994 به عنوان زبان كاری اتحادیه تعیین شد و اكثر اسناد و مدارك اتحادیه به زبانهای اسپانیولی – پرتغالی – انگلیسی – عربی – روسی ترجمه می‌شود و هزینة خدمات ترجمه توسط گروه زبانی درخواست كننده تقبل می‌شود.

تعریف پست:

برای پست تعاریف زیادی شده كه هر یك از آنها بیانگر تمام یا قسمتی از فعالیتهای پست می باشد كه چند نمونه از آن در زیر آمده است.

1)     پست عامل ارتباط كتبی بین انسانها است.

2)     پست یك شبكه رابطه بین كلیه امور هر جامعه است.

3)     پست یك وسیله ارتباطی ارزان قیمت و بسیار مهم داخلی و بین المللی است.

4)  پست یك شبكه رابط بین كلیه امور هر جامعه است كه در امر جا به جایی مراسلات و افاضات و پول وسایر اوراق بهادار و هر گونه مرسوله ای كه مجاز به حمل و نقل آن باشد فعالیت می كند.

كلمة‌پست:

از نظر لغوی ، واژه پست از كلمه سانسكریت Postas «پوستاس» به معنی ثابت می باشد كه بعدها به زبان لاتین منتقل شده و در معنی و لفظ دگرگون گشته و به لغت Posta مشتق از اسم مفعول Positus به معنی امانت گذاردن مبدل شده این كلمه در زبان یونانی به صورت پیستولی استعمال شده و در زبان ایتالی نیز به صورت Poste به كار برده می شود.

عملیات مهم پست:

اداوات پست برای انجام خدمات خود چهار عمل مهم كه به «چهار عمل اصلی پست» معروف است انجام می‌دهند كه عبارتند از:

-        قبول مرسولات

-        آماده سازی مرسولات

-        ارسال مرسولات به مقاصد مربوطه

-        توزیع مرسولات به نشانی گیرندگان در مقصد

كلیات:

-   شركت پست جمهوری اسلامی ایران كه در اجرای یك قانون تشكیل آن مصوب 3/8/1366 مجلس شورای اسلامی به مدت نامحدود تأسیس گردیده و اختصاراً شركت نامیده می شود.

-   شركت سهامی است كه دارای استقلال مالی بوده و با توجه به وظایف ، ‌حقوق و اختیارات مقرر در قانون مذكور و قوانین و مقررات پستی، به موجب اساسنامه و مقررات مربوط به شركتهای دولتی و قانون تجارت اداره می شود.

مركز اصلی شركت تهران است و برای انجام وظایف خود می‌تواند در هر نقطه از كشور شعب یا نمایندگیهائی تأسیس و یا عندالقتضاء نسبت به انحلال آنها اقدام نماید.

سرمایه اولیه شركت پنج میلیارد ریال است كه به پنجاه هزار سهم یكصد هزار ریالی تقسیم می شود و كلیه سهام آن متعلق به دولت خواهد بود.

موضوع فعالیت شركت عرضه خدمات و عملیات پستی در تمام مراحل آن با استفاده از آخرین پیشرفتهای تجربی و تكنولوژی ارتباطات و انجام كلیه امور مطابق با شرح وظایف مندرج در ماده 4 قانون تشكیل شركت می باشد.

اركان شركت:

-        اركان شركت عبارتند از:

1-   مجمع عمومی

2-   هیأت مدیره و مدیر عامل

3-   بازرسان

قسمت اول – مجمع عمومی (نمایندگان صاحب سهم)

-        مجمع عمومی تشكیل می شود از نمایندگان سهام دولت كه عبارتند از:

1)     وزیر پست و تلگراف و تلفن

2)     وزیر امور اقتصادی و دارایی

3)     وزیر برنامه و بودجه

ریاست مجمع عمومی با وزیر پست و تلگراف و تلفن است كه در قبال وظایف و عملكرد شركت مسئول و پاسخگو خواهد بود.

-        مجمع عمومی شركت دو نوع است:

الف) مجمع عمومی عادی

ب) مجمع عمومی فوق العاده

- مجمع عمومی عادی، حداقل سالی دوبار، یكی حداكثر تا پایان تیرماه ، برای بررسی و تصویب و نیز افزایش یا كاهش سرمایه شركت و سایر موضوعاتی كه بنابر قوانین مربوط رسیدگی به آنها بر عهده مجمع عمومی فوق العاده است بنا به دعوت رئیس مجمع عمومی تشكیل خواهد شد.

- جلسات مجمع عمومی با حضور تمامی اعضاء مجمع رسمیت خواهد یافت و كلیه تصمیمات آن با اكثریت آراء‌كه شامل رأی رئیس مجمع باشد معتبر خواهد بود.

- تشكیل جلسات مجامع عمومی با دعوت كتبی به عمل می‌آید. دستور جلسه باید لااقل ده روز قبل از تشكیل جلسه، به ضمیمه مدارك و اسناد مربوط و دعوتنامه برای اعضاء مجمع ارسال گردد.

- وظایف و اختیارات مجمع عمومی:

الف) رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد گزارشهای هیأت مدیره و تعیین و تصویب خط مشی كلی ، برنامه عملیات و بودجه سالانه شركت بنا به پیشنهاد هیأت مدیره

ب) رسیدگی و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان شركت با توجه به گزارش هیأت مدیره و بازرسان

ج)‌ تصویب آئین نامه های مالی و معاملاتی شركت

د)‌بررسی و پیشنهاد آئین نامه های اداری جهت تأیید سازمان امور اداری و استخدامی كشور، بر اساس مقررات استخدامی شركتهای دولتی مصوب 5/2/1352

ه) بررسی و تصویب جدول حقوق و نرخهای خدمات پستی

و) اتخاذ تصمیم نسبت به تشكیل شركتهای فرعی

ز) اتخاذ تصمیم نسبت به نحوه مشاركت با بخش خصوصی در جهت انجام برخی از وظایف قانونی شركت

ح) اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهاد هیأت مدیره راجع به مطالبات وصول و ارجاع دعاوی به داوری و همچنین صلح دعاوی مطروحه در شرایط خاص با رعایت قوانین و مقررات مربوط

ی) تعیین و برقراری حقوق و مزایای رئیس هیأت مدیره ،‌مدیر عامل و اعضاء‌هیات مدیره یا تایید شورای حقوق و دستمزد و همچنین حق الزحمه بازرسان (حسابرسان)‌ شركت

قسمت دوم – هیأت مدیره

-   هیات مدیره شركت از یك نفر رئیس كه سمت مدیر عامل را نیز خواهد داشت و چهار عضو اصلی و دو عضو علی البدل تشكیل می شود.

-   اعضاء و رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شركت توسط وزیر پست و تلگراف و تلفن (رئیس مجمع عمومی) برای مدت دو سال انتخاب و منصوب می‌شوند و تا اعضاء‌و رئیس هیأت مدیره جدید انتخاب شده در سمت خود باقی هستند و انتخاب مجدد آ»ان نیز بلامانع خواهد بود.

-   اعضای هیأت مدیره از بین كارمندان رسمی شركت كه تقوی و تعهد اسلامی داشته و دارای تحصیلات عالی و حداقل 5 سال تجربه عملی درامور مدیریت و یا كارشناسی خدمات پستی یا امور اداری و مالی و یا امور حقوقی و اقتصادی باشند ویا از بین متخصصان برجسته و تعهد دیگر كه سوابق مشابهی در مدیریت شركتهای دولتی داشته باشند انتخاب خواهند شد.

-   جلسات هیأت مدیره در هر موقع و حداقل هر 15 روز یكبار به دعوت رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل یا به تقاضای سه نفر از اعضای اصلی شركت تشكیل و با حضور سه نفر از اعضاء‌رسمیت می یابد. تصمیمات متخذه با اكثریت آراء پس از امضای رئیس جامعه معتبر و قابل اجرا بوده اداره جلسات با رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل خواهد بود.

وظایف و اختیارات هیأت مدیره

الف)‌اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی شركت

ب) تهیه وتنظیم آئین نامه های مالی، معاملاتی، اداری و سایر آئین نامه های داخلی شركت و در صورت لزوم تجدیدنظر در آنها و پیشنهاد به مجمع عمومی جهت تصویب یا حسب مورد اخذ تایید مراجع ذیربط

ج)‌تهیه و تنظیم برنامه های كلی و توسعه امور پست و بودجه عمرانی، در چهارچوب برنامه ریزی و سیاست عمومی دولت برای پیشنهاد به مجمع عمومی

د) بررسی و تأیید ترازنامه و حساب سود و زیان شركت و گزارش به مجمع عمومی

ه) تنظیم و تعیین جدول حقوق و نرخهای خدمات پستی و تعیین خط مشی كلی مربوط به افزایش یا كاهش تعرفه خدمات پستی برای پیشنهاد به مجمع عمومی

و)‌اتخاذ تصمیم نسبت به فروش دارائیهای ثابت (اموال غیر منقول)‌كه صرفه و صلاح شركت ایجاب نماید.

ز) اتخاذ  تصمیم نسبت به تحصیل اعتبار و وام از بانكها و موسسات اعتباری كشور در موارد ضروری

ی) رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به اانجام قسمتی از وظایف و خدمات جنبی شركت توسط هواپیمائی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شركتهای حمل و نقل دیگر، كه در بهبود و توسعه امور پست موثر وبا صرفه تشخیص داده می‌شوند.

قسمت سوم بازرسان

- شركت دارای سه نفر حسابرس (بازرس) خواهد بود كه به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی ودارایی و تصویب مجمع  عمومی برای مدت یكسال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد آنان بلامانع است .

وظایف بازرسان به شرح زیر است:

الف) تطبیق عملیات شركت با قوانین و مقررات مربوط و اساسنامه و آئین نامه های داخلی و بودجه مصوب

ب) رسیدگی به ترازنامه و حساب عملكرد و سود و زیان شركت و تصدیق مطابقت آن با اوراق و دفاتر شركت و تهیه گزارش چگونگی عملیات و امور مالی سالیانه شركت برای تسلیم به مجمع  عمومی

ج)‌رسیدگی به موجودی مخازن و صندوقهای تمبر و اوراق بهادار پستی وصندوقها و حسابهای ریالی و ارزی بانكی و دفاتر و اسناد مربوطه و موجودی انبارهای شركت.

د) پیشنهاد نظریات مفید به هیأت مدیره و مدیر عامل شركت

- بازرسان (حسابرسان) د راجرای وظایف خود به اطلاع رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل حق مراجعه به كلیه دفاتر و پرونده های اداری، مالی و فنی و اسناد و قراردادها و معاملات شركت را دارند و در هر مورد می توانند به تحقیقات لازم مبادرت نمایند. ولی حق مداخله در امور اداری و اجرائی شركت را نداشته و اقدامات آنان نباید در هیچ مورد موجب توقف عملیات شركت گردد.

ب

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

برچسب ها : وظایف بازرسان به شرح زیر است , اداره پست منطقه 14 , وظایف و اختیارات هیات مدیره

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر